Ga naar de inhoud

Ralph in de spotlight

Soms moet je uit je comfortzone stappen!
Voor mij betekent dat voor de groep staan en met een microfoon in de hand geïnterviewd worden voor een volle zaal. Dat is dus ECHT niets voor mij. (maar het gaat steeds beter)

Themapartner West-Brabant Business Plaza

Twee jaar geleden ben ik met Krachtig Online themapartner geworden bij de West-Brabant Business Plaza (WBBP). Dit is voor mij een mooie manier om mijn bedrijf zichtbaarder te maken voor de ondernemers in West-Brabant. Dit betekent ook dat er 1x per jaar een themapartnerbijeenkomst wordt georganiseerd waarbij ik het podium op moet voor een kort interview. Niets moet natuurlijk, maar zo voelt het voor mij wel. Ik sta niet graag op het podium voor een groep, maar toch doe ik het!

Knikkende knieën, klamme handen en een knoop in mijn maag…. Ik blijf het nog altijd spannend vinden om voor een grote groep te staan. Het gaat gelukkig al een stuk beter. Vorig jaar heb ik er een paar nachten slecht van geslapen, dit jaar niet. Dat is al een hele vooruitgang toch?!

Angsten en belemmeringen

Ik weet niet precies waarom ik dit toch altijd weer spannend vind, maar ik weet ook dat ik zeker niet de enige ben die hier last van heeft. We hebben allemaal bewust of onbewust angsten en belemmeringen gecreëerd die we met ons meedragen. De kunst is om dit te gaan herkennen en er iets aan te doen. Gelukkig heb ik Janine die mij kan helpen om mijn angsten en belemmeringen aan te pakken.

Ik weet dat het belangrijk is om uit mijn comfortzone te stappen omdat daar de groei zit. Elke keer leer ik er weer van en neem ik de ervaring mee naar de volgende situatie. Toen ik net begon als ondernemer vond ik het ook spannend om te pitchen of om uberhaupt over mijn bedrijf te praten. Dat lijkt nu alweer zo lang geleden….

Kennis en ervaring delen

Vanuit Krachtiger Ondernemen willen wij onze kennis en ervaring delen met andere ondernemers. Wij hebben samen al veel angsten overwonnen en belemmeringen losgelaten. Toch staan wij ook regelmatig weer voor verrassingen, spannende keuzes en dilemma’s. Dat is ondernemen, geen dag is hetzelfde. Dat maakt het ook leuk. Om (startende) ondernemers een stap verder te helpen bieden wij:

Handige tips voor jou

Ben jij net begonnen met jouw bedrijf of wil je graag stappen maken en ook in de spotlight staan? Dan heb ik hier wat tips voor je.

 1. Ken je verhaal:
  Voordat je in de spotlight stapt, is het belangrijk om je verhaal te kennen. Wat maakt jouw bedrijf uniek? Wat is je missie? Hoe ben je begonnen? Oefen je pitch zodat je het vlot kunt vertellen.
 2. Netwerken:
  Netwerken is essentieel. Ga naar evenementen, conferenties en bijeenkomsten waar je andere ondernemers en potentiële klanten kunt ontmoeten. Durf het gesprek aan te gaan en jezelf voor te stellen.
 3. Wees authentiek:
  Mensen houden van echtheid. Wees jezelf en laat je passie voor je bedrijf zien. Mensen zullen eerder geïnteresseerd zijn als ze merken dat je oprecht bent.
 4. Social media:
  Gebruik social media om jezelf en je bedrijf te promoten. Deel je successen, deel waar je mee bezig bent en reageer op berichten van anderen. Zo vergroot je je online zichtbaarheid.
 5. Blijf leren:
  Sta open voor feedback en blijf leren. Hoe meer je leert, hoe zelfverzekerder je wordt. Investeer in je eigen groei door bijvoorbeeld boeken te lezen, webinars te volgen en workshops bij te wonen.
 6. Vraag om hulp:
  Je hoeft het niet alleen te doen. Vraag andere ondernemers om advies, zoek een mentor of sluit je aan bij een ondernemersnetwerk. Samen sta je sterker.
 7. Wees geduldig:
  Succes komt niet van de ene op de andere dag. Geef jezelf de tijd om te groeien en te wennen aan de schijnwerpers. Blijf volhouden en laat je niet ontmoedigen.

Onthoud dat iedereen ooit een beginner was. Dus stap uit je comfortzone, laat jezelf zien en wie weet waar de schijnwerpers je naartoe zullen brengen!

Ralph Mol

Ralph Mol

Ik ben Ralph, bedrijfsondersteuner en websitebouwer. Ervaren, geduldig en met plezier in netwerken. Ik ga je helpen om overzicht en structuur te krijgen in jouw onderneming.

In 5 uur meer zelfvertrouwen, energie en inzicht?

Meld je dan aan de ondernemersscan of neem contact op voor meer informatie.
Wij vertellen je alles wat je wilt weten zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Ralph & Janine

Meer informatie