Ga naar de inhoud

De uitdaging van een startende ondernemer

Wanneer je besluit om te starten als ondernemer, komt er veel op je af. Er zijn veel zaken die geregeld moeten worden en je moet zelf aan de slag om klanten te werven wat best spannend kan zijn.

Onlangs hebben we Gerda, een startende ondernemer, geholpen met onze ondernemersscan. In 4 sessies hebben we haar inzicht gegeven over haar bedrijf en over haar persoonlijke valkuilen.

Zoals altijd starten we met een intake waarbij Ralph en ik samen kijken waar de behoefte ligt van de ondernemer aan de ander kant van de tafel (of beeldscherm in dit geval).

Wie ben ik als ondernemer?

Na de intake was duidelijk dat Gerda eerst op persoonlijk vlak aan de slag wilde. Ze vond het heel spannend om haar bedrijf te starten en om hier met anderen over te praten.

  • Wat moet ik zeggen
  • Wat moet ik vooral niet zeggen?
  • Wat als ik het niet goed doe?
  • Hoe begin je het gesprek?

Dit zijn een paar van de dingen die door haar hoofd speelden.

Samen zijn we aan de slag gegaan en hebben haar belemmeringen aangepakt. Gerda was erg verbaasd over wat deze sessie voor haar betekende. Ik zag duidelijk dat ze opgelucht was. Ze luistert nu niet meer naar de “negatieve stemmen” in haar hoofd. Ze durft te gaan staan voor haar bedrijf.

Hoe presenteer ik me als ondernemer?

In de volgende sessie is Ralph aan de slag gegaan met de zakelijke kant.

  • Wie is mijn doelgroep?
  • Waar vind ik ze?
  • Hoe spreek ik ze aan?
  • Klopt mijn website en sociale media?

Wanneer je start met je bedrijf weet je vaak nog niet zo goed wie je doelgroep is. Je gaat uit van je eigen verhaal, je product of dienst. Dit was ook bij Gerda het geval.

Al snel kwam Gerda erachter dat ze op een verkeerd spoor zat. Ze gaat starten als kindercoach en wilde dus de kinderen aanspreken. Tja, deze kinderen zijn niet diegene die de beslissing moeten nemen. Dus Gerda moet zich meer gaan richten op de ouders van deze kinderen. Met dit inzicht kan ze anders gaan kijken naar haar website en sociale media.

Kortom:

Gerda heeft na de ondernemersscan veel inzicht gekregen in haar persoonlijke- en zakelijke situatie. Ze heeft veel “huiswerk” meegekregen en gaat daar zelf mee aan de slag.

Gerda:
“Ik ben zo blij dat ik jullie heb gevonden. Ik heb er zoveel van geleerd. Als ik merk dat anderen hier ook tegenaan lopen dan zal ik zeker jullie naam noemen.”

Wij zijn blij dat we Gerda hebben kunnen helpen met haar eerste stappen als ondernemer.
Hier worden wij blij van!

Blijf Gerda volgen om haar stappen te zien.

Is de ondernemersscan ook iets voor jou?

Ben jij benieuwd of de ondernemersscan jou kan helpen?
Neem dan zeker contact met ons op of bekijk ons aanbod. Je kunt ook losse coaching boeken op persoonlijk of zakelijk gebied.

Alle coaching vindt plaats bij ons op kantoor of via MS Teams.

Janine Mol

Janine Mol

Ik ben Janine, coach en bedrijfsondersteuner. Gevoelsmens, persoonlijk en direct. Vaak heb ik gehoord dat iets niet kon en altijd heb ik laten zien dat het wel kon. Mijn kennis en levenservaring zet ik in om anderen te laten groeien. Daarvan word ik blij.

In 5 uur meer zelfvertrouwen, energie en inzicht?

Meld je dan aan de ondernemersscan of neem contact op voor meer informatie.
Wij vertellen je alles wat je wilt weten zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Ralph & Janine

Meer informatie