Ga naar de inhoud

Het is tijd om uit de schaduw te stappen

We worden allemaal gevormd door ons verleden. Onbewust worden we beïnvloed door de positieve en negatieve gebeurtenissen die wij hebben meegemaakt. Vooral de negatieve gebeurtenissen kunnen ons belemmeren in onze groei. Onderstaand verhaal is een voorbeeld van een ondernemer die er genoeg van had. Hij wilde zijn belemmeringen aanpakken en de weg naar persoonlijke en zakelijke groei instappen. Het is tijd om uit de schaduw te stappen naar het licht. Ik wil shinen!!

Zijn verhaal:

“Ik heb geen makkelijke jeugd gehad. Liefde geven en ontvangen heb ik pas op latere leeftijd geleerd.” “Het is tijd om uit de schaduw te komen en te gaan shinen.”
“Ik wil weer gaan Glunderen!“
“Maar, wat is eigenlijk zelfliefde en hoe geef ik die aan mijzelf?”
“Ik heb mijn eigen bedrijf, maar blijf altijd in de schaduw van die ander staan. Het is spannend om zelf te gaan shinen.”
“Van jongs af aan heb ik al geleerd dat ik niets waard ben en dat ik vooral niet zo gek moet doen.”
“Met gek doen bedoelde ze eigenlijk mijn hart volgen. Als ik mijn hart volgde werd ik altijd teruggefloten.“
“Wat liefde is heb ik pas op latere leeftijd ontdekt. Ik sjouw al veel te lang de ballast van een ander mee.”
“Ik ben er klaar mee. Het is tijd om dit af te sluiten.”
“Daar ben ik al een tijd mee bezig en heb daar al stappen in gezet. Maar ik ben er nog niet.”

Dit is het eerlijke verhaal van een ondernemer die dagelijks te maken heeft met de negatieve gebeurtenissen uit zijn jeugd. Hij wil het afsluiten. Daar ga ik mee aan de slag.

Ik vertel hem dat hij op de goede weg is. Erkennen dat iets moet gebeuren is een eerste belangrijke stap. Samen gaan we aan de slag om zijn “oud zeer” op te ruimen.

Hoewel hij al veel hulp heeft gekregen van diverse instanties en veel heeft gepraat over zijn emoties en gedachten, is het nog niet weg. Het gevoel, het negatieve gevoel draagt hij nog steeds met zich mee. Hij heeft het alleen een plekje gegeven.

Het is nu tijd om van dat plekje een fijn, opgeruimd plekje te maken. Hij moet het “oud zeer” opruimen en loslaten waardoor er weer ruimte is om er iets fijns voor in de plaats te zetten.

Hij doet goed mee in de sessies en we maken grote stappen. Hij voelt zich zichtbaar opgelucht, er valt letterlijk een last van zijn schouders. Zijn lijf doet minder pijn, de spanning rond zijn maag/buik is weg. Wat een fijn gevoel is dat.

De blokkade is weg, nu is er ruimte voor groei!

En nu?

Persoonlijke & zakelijke groei zijn met elkaar verbonden. Als jij zelf niet lekker in je vel zit, dan heeft dat een negatieve uitwerking op jouw bedrijf. Gun jezelf de tijd en de aandacht die je verdient. Als jij groeit, dan groeit jouw omgeving met je mee.

Is het voor jou ook tijd om uit de schaduw te stappen naar het licht? Neem dan contact met ons op

Janine Mol

Janine Mol

Ik ben Janine, coach en bedrijfsondersteuner. Gevoelsmens, persoonlijk en direct. Vaak heb ik gehoord dat iets niet kon en altijd heb ik laten zien dat het wel kon. Mijn kennis en levenservaring zet ik in om anderen te laten groeien. Daarvan word ik blij.

In 5 uur meer zelfvertrouwen, energie en inzicht?

Meld je dan aan de ondernemersscan of neem contact op voor meer informatie.
Wij vertellen je alles wat je wilt weten zodat jij de juiste keuze kunt maken.

Ralph & Janine

Meer informatie